löparknä och tvkändis till syster

Träningscupen var riktig rolig, det var dundermkt folk så vi fick springa i par. Då blir det ju så att man springer mkt fortare än vad man borde, så jag blev jättetrött!
Som vanigt under de sista veckorna så fick jag sådär ont i benet, Harri kollade på det och konstaterade att jag har ett löparknä. Nu blir det bara till att stretcha en massor då.
Olivia var på tv idag.
På Bonde söker fru-bröllopet, precis när de rullade ut tårtan kunde man skymta henne och Vickan. Missade ni det får ni ta och kolla in reprisen =P

Imorgon hinns nog inte boggen med så jag säger

GOTT NYTT ÅR!!!


tårarna rinner

Igår var en hemsk dag. På morgonen åkte hela familjen till stallet och gjorde iordning vår lilla söta Flippan. Vi hade tid på hästkliniken i Skara klockan 10, som alltid var Flippan jätteduktig.  Veterinären kollade på hennes ben och dde röntgade henne. Så kom bekräftelsen som vi inte ville ha, hon kommer inte att bli bra. Hon har inte jättejätteont men hon kommer inte kunna göra ngt annat än att gå i hagen. Sen lyssnade jag inte längre, resten har mamma och pappa koll på. Jag vill bara därifrån, usch vad jobbigt det var!!!

Jag och Marika hade bestämt sen länge att vi skulle ta en tripp till gbg. Det var skönt att komma hemifrån. Vi kikade i lite affärer men ingen av oss var på sådär jätte mellandagsrea-humör, så vi hoppade på 3:ans spårvagn och letade oss fram till Marikas kusin Kalles lägenhet. Vi hittade faktiskt dit väldigt snabbt och lätt. Efter att ha skrivit inköpslista gav vi oss iväg på mataffärsjakt, en sväng in på netto och vi förstod att nee d var inget för oss. Tillslut hittade vi en hemköp-affär, där inne snurrade vi runt i (jag skämtar inte) 60min och folk började kolla lite snett på oss. Väl hemma i lägenheten satte vi igång med vår trerätters festmåltid med tillhörande vin!


Råvaror        marika                                                    

Då vi var helt proppmätta efter varmrätten vilade vi våra magar medan vi kollade vi för andra gången på filmen "Just friends", den här gången lyckades vi hålla oss vakna!!! Filmen kan jag bara rekomendera att ta en titt på. Efter att ha spelat Backgammon och tryckt i oss efterrätten så kröp vi ner i sängen.

Idag har vi verkligen slitit!!!
Poängen med hela göteborgstrippen var att vi skulle storstäda lägenheten. Vi var uppe med tuppen för att slänga in tvätt i tvättmaskinen, sen var vi i fullgång ända till kvällen. Vi damma, tvätta fönster, skura golv, dammsög, tvättaoch hela kittet. Mitt på dagen, då vi var i fasen då det ser ut som man har stökat ner inte städat och kände oss helsunkiga, gick vi och hämtade en pizza. Efter lite energi gick det ganska bra igen och tillslut var det klart. Det blev jättefint!!!
linnea tvättar          rödlök



Tack Marika för att du fick mej att glömma av att jag var ledsen. En crazy Linnéa-Marika-kväll/dag var precis vad jag behövde.

en god jul

På julaftonsmorgonen vaknade jag illa nog utav väckarklockan. Nästan drog upp syrran ur sängen så vi kunde käka julskinkesmörgås och öppna julklapparna som tomten lämnat vid granen. Vi tog ut hästarna på en mysig julaftonsridtur, för att få den där speciella julstämmningen så hade vi såklart pyntat pållarna med lite glitter.
Så for hela familjen Hoffman till farmor Daisy för att äta lunch. Där var några kusiner och vi käkade massaor utav julmat. Jag smakade på ål(!) men det var väldigt gott, smakade typ som rökt makrill. Det var väldigt intressant när alla 14 skulle ner i soffan för att kolla på Kalle Anka, men det gick det med!!!
Efter Kalle åkte vi hem och hade julklappsutdelning.
Av Olivia har nog tröttnat på att jag lånar henne handväska hela tiden för jag fick en egen av henne.
Jag fick längdskidvantar, det var väldigt bra eftersom jag dragit av ett finger på mina gamla=P
Av Marika fick jag Roxettes samlingsalbum, helt kalasbra!!!!
så fick jag massor av andra bra grejer med.
Jo, jag får ju inte glömma min polar pulsklocka =D
Superduperkalasbra!!!
Sen var det dags för dagens andra omgång med julmat! Efter maten tog vi en välbehövd famlijepromenad.

Säger bara usch vad mkt man käka de här dagarna, och som om det inte skulle räcka med det, jag har ju typ ätit en årsförbrukning med choklad också!!!

Halv tolv var det midnattsmässa i kyrkan, Krisse var med och sjöng. Det var jättefint, hon är så duktig!!!

Ner i kyrkan träffade jag både Tinis och Annie med, så vi kunde säga God Jul till varandra ordentligt =)
Det var en väldigt lyckad julafton som jag ska ta med mej i minnet, eftersom nästa år blir det annorlunda julfirande i Australien.

Idag är det den klassiska lutfiskätardagen!!!
Även den här dagen började tidigt då pappa väckte mig så att jag skulle käka frukost. Sen drog jag och pappa en repa så jag kunde testa pulsklockan. Efter att ha joggat runt i lite styvt 60min så kändes det lite bättre trots all julmat. Jag fick sådär läskigt ont i smalbenet/vaden igen, det verkar inte så bra.....
Min morbror och hans tjej kom till lunch och vi bytte julklappar och käkade lutfirre. Det är sååååå gott!!!!!

Hoppas att alla som ska ut och rumla runt i kväll får riktigt kul!!!
För mej händer det dock inte så mkt mer än att jag ska till morbror och käka julmat (igen)


danföredanföredopparedan

Jag och Marika var i gbg och trängdes med ALLA andra som var där och julhandlade igår. Jag hade endast en julklapp kvar att köpa så d var skönt. Vi hade bara tre timmar på oss men det var faktiskt helt lagom, vi behövde inte ens springa till tåget! och vi stod ett bra tag på NK och funderade på om tomten var en docka eller ej, haha jag kan säga att han var på riktigt!

Idag har jag julstökar, eller städat kanske är mer rätt ord. Det blir jättefint och ganska kul med kommentarer från Olivia som:
" Var ska den här jäkla mattan va?.......jaha det var visst en duk!"
Så har jag öppnat första julklappen, den var från Tinis och jättekul!
Sen skulle Olivia och Vickan på personalfest så då fick jag övningsköra till Lundsbrun och på vägen hem handlade jag och mamma lite så att jag kunde fixa den sista lilla detaljen till Marikas julklapp.

Hon ska nog komma hit en snabb sväng imorgon så vi kan God jula varandra. wiie!!

Jag har kommit på värsta bra rimmet till klappen, det är jättekul!!!


Jag och pappa sprang en sväng förut, shit va kämpigt det var!!! men det var rekordtid!

Nu ska jag göra fina paket!


En typisk Linnéa-måste-hinna-med-massor-dag

Denna hektiska dag började redan 07:15 för att jag skulle hinna med allt. Jag gungade bort sömnen ur ögonen och drog på mej löparkläderna. Slängde ett öga på termometern:
oj! 2 gradet varmt, kan det stämma? 
Jag kollade igen: näe inget minustecken.
Jag bestämde mej ändå för att ta mössa och vantar, tur var det!!!
Det var ju svinkallt ute, så när jag kom hem var jag tvungen att kika temperaturen igen, å självklart var det ju minus! Jag var nog lite trött där på morgonen.....
Efter min 40min-runda sa jag godmorgon till pållarna innan jag gick in och käkade frulle med syrran.
Så fixade vi oss iordning och tog pärlan till Skövde. Jag fixade de sista av mina julklappar, tror jag i alla fall.....får nog dubbelkolla lite sen. Olivia skulle köpa jul och nyårskläder, hon testade ett jättefint rött linne som jag tyckte va superbra!! men d tyckte inte hon riktigt då...Vi lunchade på Pims och sen var det hög tid att åka hem.
Efter lite åkande fram och tillbaka, upp och ner, i parkeringshuset så lyckades jag se 054 och 055 i rätt ordning och allt =P
På den långa 20min-resan hem så lyckades jag somna, för väl hemma var det ingen ro och vila. Nej då var det stallets tur, vi grejsade och åkte iväg för att ha lektion.

Ja, det var min aktiva dag=)
Kvällen ska bara vara slapp, jag och syrran ska kika på film.

Mysigaste jullåten:
  Julgröten - Lars Winnerbäck

Julavslutning

Igår kväll såg jag å Marika på filmen "American dreams", eller jag kanske ska säga "såg" .
Som vanligt somnade jag men det jag såg av filmen var ganska bra.
Imorses gav vi oss iväg för att klara av den sista skoldagen innan jul. Det var ju jättekallt ute ju!!!
Så det var ju faktiskt lite julstämmning =D
Var dock lite deppig eftersom våran superseriösa fysiklärare skulle absolut ha labb, men den blev iaf inte så jobbig =)
Sen skulle vi ner till pingstkyrkan, det var ju som sagt kalltkallt så jag och Marika tiggde skjuts med Crille. Det blev en bil full med NV3e:are. Jag, Marika, John och Oskar hoppade in i baksätet blev ganska trångt...

Julavslutningen var jättefin med massor av fina julsånger. Plus att en av rektorerna höll ett ganska fyndigt tal faktiskt!.
Tinis och Jens sjöng "En stjerna skiner i natt" de var ursöta!!!!
Efter avslutningen gick vi några klasskompisar till Dagnys för att käka Fläsk och löksås.
Det var verkligen värsta gott!!!!!!


Imorgon ska jag vara social och åka med min systeryster till Skövde.


Snart snart jullov!!!

Det blev inget gbg för oss igår, så nu är julklappsshoppandet framskjutet till på torsdag!
Istället passade jag på att jogga en sväng med min far. Olyckligtvis lyckades jag med något konstigt så jag fick dunderont i min vadmuskel. Har väl typ överansträngt den eller nått, så jag har fått halta litegrann i skolan idag...

Ja, skolan var ju inte speciellt seriös idag, det var mest fika hela tiden!
Vöörmann var så gullig och hade med sig julmust och pepparkakor =) 
På franskan skulle alla ha med sig någonting för vi skulle ha lite knytkalas, jag tog med mej Marika =P
Maria (franskaläraren) blev jättejätteglad! haha Som vanligt fick vi välja en lite julklapp från henne, iår var det vita små julgransprydnadssaker. Jag tog en liten gunghäst som är vit med guldiga prickar!

Nu ska jag åka till Marika, vi ska ha sista-kvällen-innan-jullovet-mys =D

En vanlig lördag med släktkalas

Som alltid på lördagar då jag har tänkt att sova ut och ta d lugnt, vaknar jag sådär halvnio jättepigg!
Så det var bara att hoppa upp ur sängen, käka frukost och åka till pållarna.
Det blev en ridtur med Olivia och grannen Anna, det var mkt skojsamt.

Nu har jag äntligen fått bort englands flaggorna på naglarna! De är nu fint blodröda istället.
Jag har varit på släktkalas idag, kusinen min fyller 18år!
Det var jag som satt vid ratten och körde, det kom väl ett antal kommentarer från baksätet och från pappa som satt bredvid....

Pappa: Linnéa nu kör du väldigt nära kanten
Jag: Jo jag vet...
Pappa: Du vet när det är såhär mörkt och tomt på vägen så ska du köra mer i mitten
Jag: Jo men jag är rädd att jag inte ska hinna undan ifall d kommer ngn
Pappa: "Högljudd suck" Du vet bilar blir inte släppta från himmelen!

Imorgon ska nog jag och Marika till Gbg och shoppa lite =D

Behövs lite fler julklappar och kläder.


Nu ska Ållympiadbilderna ut på pixbox =P



äntligen fredag

Nu är den äntligen här, den välbehövda fredagen!
Veckan har verkligen gått jättefort men det har ju inte varit direkt mkt sömn.

Imorses skulle jag ta bort färgen på mina otroligt snygga (inte) naglar, men det var väldigt tomt i acetonflaskan, Så jag fick stolt gå runt med mina englandsflaggs-färgade naglar idag igen..
På spec. idh. spelade vi basket som uppvärmning, Malin, Hanna och jag mot grabsen. Vi tog starkt ledningen men sen kan man ju kanske säga att vi sackade lite.... =P
Killarna bara klagade på att vi spelade för hårt och oschysst, men vem var det som hade blodigt ben sen??? (jag)
Syrran var snäll och hämtade mej med "the white pearl" så jag slapp sitta å tröka i skolan och vänta på bussen.

Förut var jag tvungen att  höja mysfaktorn lite så jag drack glögg och kikade på julkalendern =)

Jag tror att jag har gjort bort mej jättejättemkt! Usch vad hemskt det känns, men egentligen borde det inte störa ngn så väldans. Det konstiga är väl att jag kanske känner så själv. Det är ganska förvirrat nu...


Ska nog ring och skvallra lite med Marika nu =P


Mitt dygn som engelsk fotbollssupporter

I tisdags tog jag mig ledigt från skolan, tyckte att jag behövde det. Var ju faktiskt en hel del grejer som jag var tvungen att ordna med innan kvällen. Marika kom hit efter lunch och då plockade vi fram våra underbara sykunskaper. Efter ganska mkt blod, svett och tårar (å massor skratt) var våra superheta shorts färdiga.
Då utstyrseln var klar började vi med andra "viktiga" saker som att måla naglarna vita och röda. Var sagt att vi skulle samlas i våran finfina festlokal värmestugan, klockan fem. Marika och Linnéa tänkte vad bra då åker vi hemifrån vid fyra så hinner vi jättebra med att handla osv. Som vanligt blev det lite sent och vi var ganska stressade när vi sprang in på PA:s i inte sååå fina kläder.
Adam hade gjort det jättefint i värmestugan med ballonger m.m och den var full utav röd-vita typer. Det var bara att byta om till vår heta outfit: -Vitt linne, halsduk, våra fina röd-vita shorts (som skulle knytas högt i midjan), röda knästrumpor och pannband. Så var det ju ansiktet med då, vitt med rött kors. En del drog hem till Jeppe och rakade håret (!) jag kände dock att det inte riktigt var något för mej. Det blev även kladdkrit-tatueringar i massor och tandpetare i armen!
 Alla var jättesöta verkligen!!!Vi hade så fruktansvärt kul, dansade till Marika och mina kanonskivor. Jo, så lärde de mej en ny lek: Ferrari-leken!Jag och Marika var jätteduktiga, bara det att mina bromsar lät lite för högt och Marika lät för mycket som en häst, men jag menar det är ju smådetaljer. Så var det pizza-tajm eller mer kycklingrulle-tajm för mej. 

 ÅLLE!!Vi hade riktigtriktigt superkalas kul!!!=D 


Efteråt hängde jag och Marika på Tinis å Jensa till Valentino, och sen blev det en sväng till dykarhuset där SP3B och SP3-FT huserade. Där var det inget drag alls, så ringde våra kära klasskompisar och undrade var vi var. Då tänkte ju vi att det säkert var håll-i-gång hos oss. Till vår besvikelse så låg ju typ alla i sina sovsäckar och halvsov, jag och Marika skällde ut dem ordentligt =)
Igång med musiken, och shit vad sura en del blev. Tihi det var väldigt kul faktiskt, Jonne blev så sur att han tog CD-spelare sladden…Det blev mkt trevligt ändå, jag och Marika behövde väl prata lite också. När alla hade gett upp försöket att sova och krupit upp ur deras sovsäckar, det tog väl ett par timmar….så plockade vi fram frukosten bröd och mjukost, lussebullar och pepparkakor!
 Sen var det ju dags att ladda för Ållypiaden. Vi prov körde lite hejarklacksramsor och sen försökte jag och Marika få igång festandet lite.Först var alla jätteanti, men sen tror jag att vi nog fick med typ sex pers till..Våran entré i odenhallens foajé var riktigt bra också!
Våran klass verkligen ägde på trampcykelracet!!! Synd där TE =P
Trampcykel-dream teamet bestod av John, Ludde och jag. Wieiieee´
Vi var våran grupp, så då var det semi mot SP3b i säcklöpning. 
Tillsist final mot BP i irländsk julafton.  

VI VANN!!!!! 

NV3e shalalalala NV3e shalalalalala

Vinnarbild

inte långt kvar nu =D

sov ju som sagt hos Marika i natt. Vi tänkte vara lite ambitiösa å kolla på när de sköt upp rymdfärjan, jag menar det är ju ändå första svennen i rymden!
Så vi ställde alarmet på 02:40 liksom om ifall att vi skulle somna. Jag kan inte riktigt minnas om jag hörde alarmet eller inte, men rätt som det var hoppar Marika upp från sängen
 - ahh 02:49!
men vi hann typ se, eller vi fattade nog inte riktigt vad vi såg å så...var ju ganska så trötta.

Idag tog vi monsterbilen till Skövde, under resan pratade vi väl i princip bara om en sak
ÅLLYMPIADEN!
Det var ju lite på grund av den som vi gjorde skövdetrippen:P

Jag har köpt en svart glammig klänning=)
Jag och Marika ska fira nyår i glamourens tecken, wiie!

Imorgonbitti ska jag till Anna och klippa mig å färga litegrann.

Ola hela natten

Sitter hemma hos Marika nu.
Kvällen har varit ganska så tokig:)
Vid kvart över nio mötte jag Marika vid tågstationen så letade vi oss fram till Olas hus.
Efter guidning via telefon av Jonne så hittade vi dit, lr de kom och mötte oss:P
Marika konstaterade för andra gången inom en månad att hon är glad att hon inte bor i stan (på grund av de trånga garageuppfarterna) men det gick ju typ bra den här gången med.
Festen var i fullgång så vi bara hängde på, dock var kvaliteten på cd-spelaren sådär så den remixade alla låtar automatiskt. Som tur var så kunde ju våra kära klasskompisar sjunga "I natt jag drömde" och inte bara en gång heller!!
Så kom ju stunden då vi skulle krångla oss ut från garageuppfarten, med en dirigent på var sida så gick det kalas! Vi fick med oss tre fripassagerare utan skor.
Ja herregud vilken bilresa!
Men vad söta de är våra klasskompisar.

Idag var det någon som sa så här:
 -De var lika LÅNGA som ni!
Vill bara poängtera detta för Fredrik att de sa LÅNGA! inte korta.

Imorgon ska jag och Marika fixa massa kul saker till Ållympiaden =D



grå, trist och dyster

Ingen skola för mig idag.

Istället tillbringade jag förmidda'n gråtandes i en kyrka. Sa Hej då! till min gammel mormor som lämnade detta livet och tog sig vidare. Usch vad jobbigt det var!
Konstigt kändes det med, för jag var jätteledsen men ändå kändes det bra på något sätt.
Hon var ju gammal, 93år och 8månader. De sista åren var hon väldigt förvirrad. De gångerna jag var med mamma och hälsade på henne fick jag presentera mig:
- Hej mormor Märta! Jag är Linnéa, Evas dotter.
- Jaha vad roligt att se dig! Vad stor du blivit
Vi sitter och pratar några minuter, sedan böjer sig mormor Märta fram mot mamma och viskar
- Jag måste bara fråga vem är det där? och nickar miot mig.

Vädret gjorde mig ju inte på bättre humör precis, regnet bara öste ner och det blåste som tusan.

Ikväll är det GIF-fest!
Vi ska käka julmat så ska the Giffers spela, hehe de blir nog kul=)

Nu ska jag kolla på Julkalendern=)


7 December

Jaha, då har också jag vågat mig på det här med att blogga.
Jag har allt gått och funderat på det ett tag nu, och idag råd frågade jag Marika.
Lustigt nog tänkte hon precis fråga mig samma sak så nu gör vi det samtidigt =)

I morses var sängen sådär jätteskön som den är ibland, så jag stängde av väckarklockan, vände mig om, drog upp täcket till hakan. En liten stund kan man ju ligga och dra sig, men va nära det var att jdet gick riktigt illa. För när man bor som jag bor så FÅR man inte missa bussen, det blir väldigt jobbigt iaf när man har Nationellt Kursprov i Matte D direkt på morgonen.

Från kl.08-12 satt jag i den kalla aulan och tänkte så det knakade, det gick nog ganska bra tror jag. Hoppas jag!
Så skönt att det är över nu, jag skas nog inte ens titta på matteboken på ett tag.

Tinis skjutsade hem mig i ByggareBob-bilen, det var väldigt snällt =)
Så jag slapp sitta och vänta på den sega bussen!

Tänkte ge mig ut på en joggingtur förut att få liv i mina ben efter Harriträningen igår, men jag ångrade mig när jag hade öppnat dörren. Jag hade ju förmodligen blåst bort ju!