Running in circles

Trodde verkligen inte att det skulle bli så jobbigt. Jag har försökt springa ifrån det men det funkar inte.
Ont i huvudet. Jobb i eftermiddag, bra tror jag eller så går det inte alls.


Julen

Ja, då är det dags att summera juldagarna.

Som sagt så jobbade jag en stund på julafton. Helt plötsligt kommer en väldigt välbekant figur in, vem var det om inte Marika! Det var väldigt otippat men skoj. Så det blev lite julklappsöppning, fick bland annat hela vår resedagbok utskriven i en mapp. Det är vad jag kalla BRA läsning! Man både skrattar och gråter.
Efter tre timmar var mitt pass över och jag sa God Jul till Ott, bytte om och begav mig till farmor. Där blev det mat och prat tillsammans med kusinerna. Hemåt styrde vi i lagom tid för att hinna kolla på Kalle. Senare kom Sten hit och det blev julklappsutdelning. Mat igen och sen var jag så så trött. Liten powernap innan vi gick på midnattsmässan.




Så juldagen, som vanligt lekte vi med våra julklapper och käkade lutfisk till lunch. På kvällen var det ju såklart utgång som gällde. Taggade till tusen skulle man kunna säga att vi var. Marika och jag var hemma hos henne först sen drog vi till Tommy. What a night!










Igår var jag ganska så väldigt seg, och det vet jag fler som var. Min räddning(?) var att jag faktiskt skulle jobba, så jag var ju tvungen att rycka upp mig. Kvällen bjöd på pizza med the Johansson family, en tradigtion som funnits länge nu. I år var verkligen alla med! Det var skoj!


Nu blir det träning och sen jobb!


En sjuk jul?

Hela helgen blev lugn och det var nog bra. Min hals gör fortfarande lite ont och det är tråkigt för jag vill träna! Igår var det en lång lång dag. Jobb 8 till stängning så jag tror vi kom där ifrån runt 21.30 och det är länge.
Bra var det att Marika jobbade exakt likadant, vi hade till och med lunch och fika ihop! Sen att vi blir så otroligt oseriös är en annan sak, haha!
Ja, den dagen tog verkligen kål på mig. Tror jag somnade inom ett par minuter när jag väl slappnde av. Så jag var ju inte jätte sugen på det imorses, men jag var på plats 8 imorses igen.
Kan ju säga att det var väldigt skönt att lämna pas, stan och stressen bakom mig när jag åkte hem.

Nu väntar jag bara på att pappa ska komma hem och ta in granen, så länge tänker jag baka lite julgodis.



Jag kan inte säga annat än att jag längtar tillbaka till förra julen men Västerviksbrudarna. Precis som vi sa, så var saknade man kände förra året under jul ingenting mot vad jag känner nu!

Hoppas alla får en härlig julafton! Själv ska jag jobba en stund men efter blir det mys, och sen är det dags att börja ladda för juldagen! Syns då!

 
God Jul på Er!


Now that I found him. Can I keep him?

Det fick mycket att fundera på. Ingen julfrid i mitt huvud precis. Fram och tillbaka, hit och dit. Det mesta löser sig, no worries liksom. Men, ja som alltid finns det ett men, och det är inte så roligt. Usch, jag vet inte!

Jobb hela dagen idag med jätteont i halsen. Verkligen så opassande att bli sjuk nu. Jobb imorrn med, men sen blir det en hel dag ledigt!
Så har jag fått pulkabilderna av Cindy!


please, don't break this girl again


Jobb, klappar och surf

Nu är det mycket jobb. Det är nästan att man ska göra ett "camp" i fikarummet för att slippa åka hem emellan, men bara nästan. Jag har varit på Blåsippan i veckan med, barnen är bara för söta. Hoppas på mycket dagis/skola efter jul sen när det inte är så mycket på ICA. Så är det väldigt skoj med.
Igår jobbade jag iallfall exakt samma tid som Marika. Det är bäst. Fast vi lyckas ju alltid göra bort oss på något sätt, så det finns många kunder som har fått sig ett skratt men det bjuder vi på!
Efter jobbet stack vi till Skövde för lite julklappsinköp. Jag handlade det sista och är därmed helt klar! Sen åkte vi hem till mig och bara tog det lugnt och kollade film. En surf-film! Det var verkligen riktigt längesedan vi hade en heldag så där. Och det saknar jag mycket!

Har massor som jag ska göra innan jobbet kl.14 så det är bäst att sätta igång. Men det är faktiskt en grej jag bara måste berätta. Fick ett sms av Sanna igår, där hon glatt berättade att jag är på framsidan på "alla" Skydive-broschyrer i hela Cairns! Hahaha! Hur stor är chansen? En på miljonen eller något! Helt galet!


Massor av mat och massor av skratt

Det blev faktiskt några klappar inhandlade igår, plus att jag hittade en fin fransklänning (som jag gått och trånat efter ett tag nu) och en söt kofta så det blir julkläderna.
Tog med mig lilla syster ifrån stan, hon hade hängt i Freja och kollat på lussenattabandyn. Vi hann typ bara hem och byta kläder för att sen åka till Wrågården och käka. Mumsigt!

Jag hade lite smskontakt med min "syster" och det blev bestämt att det var en typisk åka-pulka-kväll. Så när jag verkligen inte kunde stoppa i mig mer for jag in till Cindy och Marika anslöt sig snart. Vi hade ett litet pulka-problem men efter en kupp så hade vi finfina sopsäckar att åka i. Mot slalombacken bar det av. Det gick så fort! Och det var så kul!'
Vi tog den långa vägen hem till Cindy, där vi satt och kollade på kort och "spelade" Med Andra Ord. Underbar kväll!

Luciadagen

För ett år sedan fickl Sydneyborna uppleva det bästa Luciatåget någonsin!



Det blev en jogging tur innan frukost idag, är verkligen helt underbart utenu! Dagens aktivitet är julhandling, så jag och Rasmus ska iväg till jkp och sen ikväll blir det julbord. Första av två denna helg, blir helt mätt bara av att tänka på det.

Puh!

Yes, då kan man stoltsera med ett MVG i engelska A. Bokredovisningen igår gick bra så nu är det slut med den skiten.
Jag har i och för sig en grej kvar att göra i svenskan men det får vänta lite för först måste jag fira.

Efter lunch med Marika på Mingan så var det dags för det årliga pepparkakshusbakandet. Det är seriöst vill jag lova. Egen ritning och allt, men så tycker jag att sånt är väldigt skoj. 
Årets bak:




Förra årets bak blev sådär. Marika och jag tog den lätta vägen och köpte (under ett av alla besök på IKEA i Sydney) ett Annas pepparkakshus som var bara att sätta ihop. Det blev toppen fint, men förblev dock så endast några timmar. Sen var det bara en alldels mjuk hög av alltihopa....Vår Koreanska flatmate tyckte att detta var väldigt roligt! Och vi konstaterade att det helt enkelt är för hög luftfuktighet för pepparkakshus down under.

Så idag har det bara varit alldeles för mycket. Flängt hit och dit och överallt. Mitt hår är numera mörkt brunt igen, tiptopp blev det!  Skaraborg by night i Skara, snö, kallt och kul är en bra sammanfattning.

Jo, det blir en favorit i repris i sommar. Coldplay på Stockholms Stadion! Yeah!


När vintern kommer och tiden gått för fort

Jag har hunnit med massor idag. Men det bästa, det var när jag fick syn på en välkänd filur på ströget.
Vem var det om inte Ludde!


Känns som det är väldigt jättemycket att göra fram till jul. Fast mest är det jobb. Och ja det är ju, ja okej oftast.

Andra advent

Nu sitter jag här igen med ett, än så länge, ganska tomt worddokument framför mig. Tanken är att jag ska jobba med min bokredovisning men jag fastnade framför Parlamentet, det har precis slutat så kanske kan jag ta tag i det nu. Som tur är har jag iallfall bokat in en dag, på onsdag är det som gäller. Wish me luck.

Vet inte om det har varit lite sömn den gångna veckan men efter lunch så la jag mig i soffan för att kolla på Britney-dokumentären som sändes på fyran igår. Jag somnade. Såklart är det inte det som är det konstiga utan jag sov djup och länge. Ja, tre timmar. Jag blir väckt av pappa halv sex och usch vad irriterad jag var.
Helt lost var jag, i min värld var det morgon och kunde inte av någon anledning fatta varför pappa väckte mig. Han tjatar om att springa och massa annat skit.
Så tillslut drar jag mig upp och medan jag sakta går ner för trappan kommer huvudet ikapp mig. Först tänkte jag shit, vad länge jag måste sovit, hela natten liksom. Så helt plötsligt kopplar jag, snacka om att känna säg dum.

Efter att vaknat till liv och käkat en lussekatt var jag fit for fight och begav mig gympasalen för lite innebandy. Helt galet jobbigt! Men ack så skoj!

Min andra hjärnhalva har varit i gbg under helgen och inatt fick jag sms "Jag har dansat på bardisken;-)".
Haha! Kan ju säga att vi tränade på det en del i Sydney!



"Vill du ha det på beloppet?"

Mitt planerade pepparkaksbak som skulle ägt rum idag har blivit framflyttat då det blev jobb istället. Vi var en kort i kassan så det var lite körigt kan man säga. Tiden bara flög förbi faktiskt. Snart var klockan fyra och det var dags att gå på golvet lite. Jag hittade bröderna Lidén, vi plockade och pratade så det var nice. Efter jobbet blev det en promenad i snön med Tinis. Myspys och mycket att prata om!
Jobb till helgen. Så måste jag börja fixa julklapparna med. Har nog funderat ut det mesta, till och med riktigt nöjd med en del!


Joo, du..Kaarin......

Jag fattar verkligen inte var dagarna tar vägen. 2 december och jag har varit hemma i Sverige ett halvår. Och vad har jag gjort? Inget! Eller så känns det iallfall.

Den gångna helgen har jag lyssnat på härligt dalmål! Tror verkligen att det är den underbaraste dialekten som finns.
Jag ska dra helgen i korthet.

Stressade iväg efter jobbet i fredags. Mötte upp Jonas på ett försenat(ovanligt?!) X2000, vilket gjorde att vi missade det anslutande tåget. Efter lite buss och grejer så kom vi fram 40min sent.
Lugn kväll hemma hos Karin. Det blev sen frukost på lördagen innan vi åkte till Maxi och hälsade på en jättestressad Lovis. Fika på Kupolen och sen hem igen. Fest på kvällen, trevliga människor och dans på S2.
Söndag bjöd på mycket sömn, film och glöggmys hos Lovis och Furedal.
Då båda brudarna jobbade igår fick vi roa oss själva. Jag hann med ett träningspass medan Jonas sov. Det var nice. Sen blev det en ganska lugn dag med lite spel innan vi packade ihop allt och åkte ner till stan med Sofia för en fika.
Tråkigt att säga hej då till Borlängetjejerna! Hoppas verkligen att vi kan få till en helhelg om några månader igen! Och då, då är det nog min tur att var host, yeah!