Forsta veckan

Då är jag äntligen här. Nordirland, och det är verkligen lika vackert som alla säger!!!

Första frågan som jag fick var ”Linnéa, did you bring your wellies?”. Haha! Men de är flitigt använda också! Dock så är det en myt som man ska slå sönder. Det regnar INTE hela tiden! Okej att det har regnat varje dag sen jag kom hit men samtidigt så har vi haft sol varenda dag också!

 

Det var ju egentligen så att jag skulle åka hit tillsammans med en tjej ifrån Sundsvall men hon dök aldrig upp och hon har inte hört av sig heller. Så det var jag själv som hoppade på planet på Landvetter för att, efter ett byta i Köpenhamn, landa i Dublin.

Under dagen hade jag fått reda på att jag skulle blir hämtad av Pauls fru Louises föräldrar. När jag fått tag på min tunga (20,4kg) väska och kommit ut i ankomsthallen ringde Louise för att försöka ordna så att jag skulle hitta hennes föräldrar. De hade precis köpt te så vi satte oss lite innan det var dags för att hitta bilen i parkeringshuset. Ja, det gick väl sådär! Haha! Jag tog inte tiden men säkert en halvtimme.

Det var motorvägen hela vägen upp till Newry men sen kom vi ut på småvägarna. Slingriga och backar hela tiden. Och på dessa får man köra 55miles/hour alltså typ 90km/h heelt knäppt! I Sverige hade det verkligen varit max 70km/h på en sån väg...

Tillslut kom vi fram hit till gården. Det finns ingen riktigt adress än men är det någon som vill googla så är det mellan byn Scarva och staden Banbridge.

 

Eftersom gården är så nybygg så har Paul och Louise inte något hus än utan de bor i en lägenhet, som egentligen är byggd för hästskötarna, i ena delen av ridhuset och jag bor i en villavagn. Huset är på börjat nu i alla fall så vi får se om jag kommer hinna flytta in i lägenheten istället.

 

Så till jobbet.

Jag börjar kl.8 och då är det mockning som gäller. I stallet finns det 16 boxar men just nu är bara 10 hästar inne så det går rätt fort. När stallet är klart, sopat och gett mat så går vi in till Paul för att käka frulle. Flingor och mjölk, toast och te!

Vad vi gör under dagen är lite olika. Kollar till hästar i olika hagar, flyttar någon häst, longerar, jobbar med unghästarna osv. Jag har fått rida hästen Bruno som är här för att ryttarinnan har haft problem med att han bockar och sparkar osv. Han är skitstor! Massiv liksom!

Jag trivs toppen bra med alla arbetssysslor. Allt är precis lagom och Paul är väldigt duktig och snäll.

Häromdagen åkte in till Banbridge och rätt var det var så slår han till mig på benet. Jag bara ”What?!” Paul bara flinar och säger att han lärt sig att man gör så när man ser en gul bil i Sverige. Så hämnden är ljuv nu!

Jag och Paul äter lunch ihop också, i lördags åt vi riktigt brittiskt baked beans, ägg och korv. Vi brukar vara färdiga i stallet typ halv 6 så då hinner man med en promenad eller joggingtur innan det blir mörkt.









Stockholm, Coldplay och imorgon bär det av!

Coldplay var grymma!

Lite smakprov, inte så bra filmning men lyssna och njut!








Jag har sett att de spelar i Dublin 14 september. Bra sugen är jag på det!

Annars tror jag att läget är under kontroll. När jag vägde väskan förut visade vågen 19,7kg och handbagaget är verkligen fullt!
Det blir att skicka en del med posten...Gah, jag börjar bli lite nervös faktiskt!

Sol, Spirit och 5dagar kvar.

Lite gött väder det har varit idag! Jag har egentligen inte gjort något vettigt alls mer än att bara varit. Vilat upp mig inför vad som komma skall.
I morgon är det mycket som ska hinnas med och sen på lördag hoppar jag på tåget till Stockholm. En kort weekend med Marika och Andy.
Vi ska på Coldplay på stadion!!! Det blir toppen tror jag! Favorit i repris liksom.




Spirran mådde bra när jag hälsad på honom hos Therese igår.



Jag måste verkligen börja packa snart...


Skövde, 562 och en vecka kvar.

Det närmar sig nu. En vecka kvar!
Hela eftermiddagen igår var jag i Skövde för shoppa lite grejer inför flytten. Usb-minne, ipodladdare, adapter osv. Som tur var så följde Annie med så det blev en fika på Pims och lite skvaller med!

Jag har börjat fundera på hur jag ska få med mig alla grejer egentligen. Mamma har letat fram vår största resväska men med den följer ett problem. En tresiffrig kod!
Vi tror att den är bilnumret som det var på den röda volvon som vi hade -94 till -96 eller nått sånt. Men tro inte att det är någon av oss som kommer ihåg det! Vi har suttit och kollat igenom typ alla bilder ifrån de åren men icke. Jag hittade ett taget på bilen med bagageluckan öppen! Så typiskt. Då återstår bara det långsamma sättet. Börja på 001. Jag är nu på 562.

Imorgon ska jag till Borås en sväng och även passa på att hälsa på Spirit på vägen hem=)

Kräftor, regn och dans

Då var det över. Årets fest alltså.
Det blev en riktigt rikgtig lyckad dag/kväll! Jag hoppas att alla hade lika roligt som jag!

Hela fredagskvällen och lördag morgon var det fullrulle med förberedelser. Marika, jag och Florence snurrade runt hit och dit, skurade och fixade. Vid strax innan två rullade de första campinggästerna in och sedan flöt det på.

 

När alla 52(?) var samlade körde vi igång med lekarna vid ån. Såklart prickade vi in regnet iår igen! Och kallt var det!
Framåt kvällen drogs vattenslangen fram och alla snyggade till sig för kräftkäkandet. Långbord med mycket stim och stoj! Sen party all night long!!! Såå skoj!!!








Florence, vin och popcorn

Sista passet på PAs är avklarat! Skööönt! Den här sommaren har i och för sig varit väldigt rolig, vi har liksom varit ett störtskönt gäng i kassan! Men vad säger ni, favorit i repris nästa år?



Jo, Karin kom och hämtade mig efter jobbet igår och vi drog ut till Marika. Sen var det vin, popcorn och skvaller all night long! Det blev alldeles för få timmars sömn men det var det värt. Sydney-feeling liksom=) Imorgon ramlar nog även Annie in och gänget är komplett! Galet!

På lördag smäller det!

Planering, hemlisar och nytt pass

Det planeras och fixas inför kräftskivan. Det kommer helt enkelt blir bäst! Jag hoppas verkligen att alla taggar ordentligt nu! Igår när vi jobbade kom på en skitrolig sak, det kan nog verkligen bli toppen men lite mer detaljer måste ordnas. Sen hade våra jobbarkompisar rätt kul åt oss eftersom vi höll på med någonslags kodning för att Camilla inte skulle förstå och ja, det kunde missuppfattas!

4 dagar kvar tills det är röj på Disco Stoneback


Jag har ju lite att ordna inför flytten till Nordirland med, nytt pass till exempel. Bara två veckor kvar nu!!!
Imorgon kommer Karin, det blir så häär kul! wiie=)

IronMan, kassa-fest och Killbarry Zetor

Vilken helg. Helt fullsmockad har den varit. Eller egentligen var det väl gårdagen som var tajmad in i minsta detalj.
Den börjadet lite lätt med IronMan, korta banan i år igen för mig. Jag fick ju höra rätt många gånger att jag minsann borde köra långa men ja nästa år kanske....





Kräftskivan närmar ju sig som sagt var och då behövs det ju kräftor! Så när jag var duschad och klar for jag ut till Stenbacken där det var kräftfiske på schemat. Vi försökte vara så engagerade som det gick iallafall. Det blev lite korvgrillning och häng med släkt och vänner till familjen Larsson.
Därefter begav Marika och jag oss emot stan och Kassa-fest hos Camilla. Efter "Ring of fire", shot och massor schlagermusik var vi peppade för att göra stan.
Tjejer tack för en bra kväll!

Idag har vi hämtat hem Amandas söta ponny. Zetor.


Kantareller, sol och joggingtur

Det luktar stekta kantareller i hela huset och det är inte fy skam kan jag säga. Någon vänlig själ har varit ute i skogen och plockat ett berg som låg i köket när jag vaknade. Sweet!
Jag har haft semester den här veckan helt otroligt att det knappt har regnat! Och det är varmt! Har precis sprungit en liten sväng, uppvärmning inför morgondagens IronMan=)

Brolle, myggbett och gbg by night

Jag har typ tusen myggbett på mina ben! Lite oskönt. Marika och jag var nämligen på picnick i söndags vid Tjolöholms slott samtidigt som vi kollade på Diggilooturnén. Hel mysigt trots lite regn. Brolle var helt klart bäst :P

  

Ja, ni vet ju hur det brukar gå när jag och Marika är ute och kör bil...(Örebro)..så det kanske inte förvånar att vi på vägen hem helt plötsligt hamnar i Tingsdalstunneln och sedan på avenyn! Jag troddet att jag skulle tuppa av av allt skratt!

Kräftskivan börjar närma sig nu. Och det kommer bli bäst!