Jag vill träna!

Ledig dag. Ont i halsen och ingen träning, vilket innbär massa tid att göra annat.
På morgonen var jag i ridhuset och hoppade med Spirit. Anna och Wilma var med, Wilma fick skritta runt lite på slutet med leende ifrån öra till öra. Hon är så söt!
Jag tog en liten powernap på eftermiddagen innan det var stallet igen för en ridtur på andra hästen. Morbror Sten behövde lite hjälp med en liten kalv som låg långt bort i hagen. Vi lyfte upp den i skopan på lastmaskinen och sedan fick jag sitta och hålla i den. Så mjuk och mysig!

Just nu sitter jag och hjälper Manda med matten. Och ja det går ganska bra förutom när jag försöker skriva bokstäver upp och ner på. B blir såklart D och Manda målar myror av det som ska föreställa ett a . Vi hade en paus nyss då hon lärde mamma göra Moonwalk! Haha! Så jag skrattade!


27 maj yeah!

Jag ladde precis in korten ifrån Gurras avskedsfest. De få korten som blev tagna. Det hände något med kameran så det blev ganska lustig/konstig effekt på en del kort. Men här iallfall ett kort på den blivande backpackern med Haj-reflexen han fick av mig!


Idag har jag äntligen tagit mig tid och städat THe White Pearl "Pärlan". Det behövdes väldigt väldigt mycket! Men nu är hon jättefin! 
Just det! Jag vet också att den 27 maj ska jag på intervju nere på Sturup! Det är ju en stund dit men nu har jag iallfall ett datum och det känns bra!

Lego vs Duplo

Det har varit jobb på dagis både igår och idag. Jag blev totalt dumförklarad av en liten grabb då jag råkade säga lego till duplo. Kommentaren var "Du det är faktiskt DUPLO! Vet inte du det?!". Jag tror dock att jag fick klarhet i det hela, duplo är nog större bitar? 
Min hals är lite halv dålig sådär, funderar om det ska bli lite träning idag eller ej. Men det lutar nog åt det.
En sak som är säker är att det blir en semla!

Min lillasyster har blivit 15-åring idag! Grattis Manda!



Så fyller även Jonne och Axel år! Grattis!


Bye bye mate!

Jobbet idag gick bra trots att jag är ganska så stel!
Snart beger jag mig till Tinis tillsammans med Puffen. Vi ska snygga till oss och sedan åka till Gurra på avskedsfesten.

Här kommer kortvasan i bilder!












03:17:02

Ja, så lång tid tog det för mig att kämpa mig de 30km ifrån Oxberg till Mora.

Vi åkte hemifrån mitt i natten (halv fyra), sen sov jag nästan hela vägen upp till Mora. Där uppe var det väldigt snöigt och kallt. När jag hämtade ut nummerlappen innan start fick jag syn på ett bekant ansikte, nämligen gamla klubbkompisen Carl som numer springer för Mora och var funktionär.

Starten gick för oss vid kvart i tolv och då var det bara att kämpa på. Första kilometern var uppför och riktigt trångt i spåren. Jag kraschlandade i en som ramlade framför mig i spåret eftersom jag inte hann väja. 
Det var riktigt kämpigt i väldigt sträva spår på grund av all nysnö, men första milen körde jag på ordentligt.
Depåerna med blåbärssoppa, vatten och bulle uppskattade jag mycket! Förutom energipåfyllning fick man också musikunderhållnig och det var allmänt trevligt.
Roligaste händelsen var nog när jag åker jämte en snubbe som hade för sig konstiga ljud, typ stöningar. Helt plötsligt bryter han ut i ett "yeeeeahh" och då förstod jag att han sjöng med i musiken han hade i öronen!
Ju närmare mål jag kom dessto mer protesterade mina armar och till slut värkte hela kroppen. Det var otroligt skönt att komma i mål och kroppen kommer nog att vara ganska så seg i morgon!

Bilder kommer imorgon för nu måste jag sova. Jobb tidigt imorgon...


Still thinking

Idag har jag gjort en liten tripp till Skövde med Olivia. Inhandlade lite pärmar, mappar och födelsedagspresent till lillasyster som fyller 15 på tisdag. Det blir lite lugnt nu, ingen träning idag utan laddning för kortvasan imorgon. Vi åker runt tre eller något inatt, tur för mig att jag sover så otroligt bra i bilar!

Marika och jag var på Nouveau igår. Käkakde tacobuffe och pratade av oss. Så blev det lite promenad och ett strög som alltid. 
Till helgen kommer Annie hem. Det blir skoj! Hoppas på att hon hänger på mig och Tinis till Gurras avskedsfest.
Ja, Avskedsfest! Igår fick jag reda på att han drar till Asien och mitt älskade Australien den 5e Mars! Alla åker verkligen iväg nu och jag är så avundsjuk!


Fullt upp

Oj vilken snurrig dag. Klockan nio i morses infann jag mig på Studio LA för lite klippning. Jag trivs bra i min frisyr så det blev bara att få bort det slitna. Nystajlad i håret gav jag mig upp på berget för lite skidor på vägen hem hoppade jag in på PAs och blev erbjuden jobb 17-20.
Så det blev hem, käka, fixa stallet och duscha för att sedan hämta mamma då hon slutade jobbet. Hennes bil är på service så bara det blir snurrigt! Fick skjuts med Ulrika till stan, själva jobbet gick bra lite lite folk bara. I väntan på att min skjuts hem blev det en liten promenad igenom stan. Och nu sitter jag här samtidigt som jag förhör Manda på kemiläxan.
Jag hoppas att morgondagen inte riktigt blir lika virrig!

16km snö

Gympan igår gick fint och efteråt stannade jag kvar för att spela bandy med grabbarna.
Reslutatet för min del blev två mål(det är stort för mig som verkligen inte är någon målgörare!), ett uppskrapat knä plus att jag lyckades fälla en i mitt eget lag. Så ja det var ett ganska bra pass.

Idag är jag själv hemma och det är väldigt skönt efter en vecka med fullt hus. Jag har städat lite igen och varit i fkp och kört skidor. 10 varv på konstsnöspåret alltså ca 16km och armarna blev inte ens trötta! Nu är jag så värd att bara slappa på soffan lite. Ikväll ska jag till jutagården med Spirit.


Spotify

Manda fixade en invite till Spotify igår! Yeah!



Ikväll ska jag hoppa in och vara gympaledare. Det blir skoj! Ska träna lite moves sen tänkte jag.


Ett lite kallare alla hjärtans dag

Det blev en väldigt lugn kväll med mycket prat igår. Behövligt! Sen somnade vi i soffan, jag innan filmen var slut men Marika lyckades med det otroliga att se hela! Det händer inte ofta för oss!
Jobbet gick bra. Jag tyckte bara att det var lite sådär när nästan var enda kotte köpte rosor och choklad. Men life goes on.

Sen skyndade jag mig hem och till stallet för en ridtur i det otroligt fina vädret med Manda. Vi hade skoj, ja allt gick över styr som vanligt. Haha!





Förra året firades Alla hjärtans dag med middag på ett väldigt varmt Fiji. Där det bara fanns tid för sol, bad och en bra bok.

Lajla&Marja-kväll

Det är ganska charmigt att bo här ute på landet. Idag på tranan stod min kollega Anneli och pratade med en som är ganska nyinflyttad, något år eller så. I samma sekund som hon går ut genom dörren frågar en kund Anneli, Vem var det? Det är så det är här. Alla vet vem alla är, på gott eller ont. Det blir gemenskap och det tycker jag om.

Marika kommer hit snart. Vi ska umgås och kolla på film. Dock inte skräck även fast det är fredag den trettonde. Jag är ju som sagt inte något faan av skräckfilmen. Ne drama/komedi/romantik får det bli. Imorgon är det jobb för båda två, ganska långt pass så det kan bli segt.

I'm not even sure

Det har varit jobb både måndag och tisdag, och det har varit okej. När jag slutat igår bytte jag om till träningskläder och tog mig upp till berget. Jag harvade runt på konstsnöspårret några varv tillsammans med alla skidgubbar. Ett bra pass och mina armar blev trötta! Begav mig ner till stan för att fixa en ny plupp til ena staven men det slutade med att jag kom ut med ett par nya längre stavar. Så nu blir jag farlig!
Dagen idag har varit allmänt konstig. Hela familjen har varit ledig så det har känts som helg. Det blev en ridtur med Olivia på förmiddagen och gympan nu på kvällen. Däremellan har jag bara tagit det lugnt. Lite städ och lite Greys. Plus att jag fortsatt med att välja kort till fotoalbumen. Finns alldeled för många kort för att det ska vara lätt!

Melodifestivalen, fyllechaffis och våfflor

Puh, nu är jag helt slut. Har precis kommit hem ifrån Hagenstugan eftersom det den här söndagen var familjen Hoffmans tur att ta hand om tipspromenadsfiket. Så vi bar bakt våfflor, massor av våfflor!
Jag är så trött nu och längtar bara efter min säng och en bra film. Hoppas på att kunna fånga lite energi för ikväll bli det lite längdskidor!
Igår efter jobbet blev det lite träning och dyligt för att sen åka till Marika via fkp för att plocka upp Charlotte, Andy och Alex. På stenbacken var det uppladdat för Melodifestivalskväll med alla snacks du kan tänka dig. Ja, till och med morotsstavar med dipp som jag har gått och varit sugen på flera dagar! Lovisa, Klara och Simon anslöt sig lagom till cirkusen drog igång. Lite senare och lite vingligare för många utav dem begav vi oss mot terrassen. Och jag gick in helt spiknykter, det
var en upplevelse men helt okej ändå.



Jag körde hemåt vid halv två tiden och precis i lagom tid kom jag på att Tinisen kanske hade anlänt till Valltorpet, eftersom planet skulle landa vid halv tolv på Landvetter. Mycket riktigt lös det i huset och jag kunde ana en Tinis där inne. Jag kunde ju helt enkelt inte låta bli att hoppa in en stund! Så roligt att träffas!

Storstäd med Lasse

Jag har städat mitt rum, sådär ordentligt. Sorterat papper. Helt otroligt vad man stoppar på sig och tydligen tänker att det här, det kan jag ha användning för någon gång. Det slängdes ganska så mycket och omorganiserades. Nu behöver jag bara köpa nya tidskriftssamlare och pärmar som matchar så blir det riktigt snyggt till och med.

Har också bestämt mig för att jag måste ta tag i det här med fotoalbum. Jag vill ha många! Det som står som prio ett är Studentalbum! Jag har alltså suttit och kollat igenom alla studentbilder, det är några styckna. Men så glad som jag blir av det! Problemet är bara att välja ut, alla får ju liksom inte plats i albumet...

Jobb på g nu.


Thinking, missing, wishing

Det har varit fullt hus idag. Olivia hade ingen skola och var inte hos Jesper och Manda var hemma och var sjuk. Alltså jag tycker om mina systrar jättemycket men mina förmiddagar själv hemma är så fridfulla.
Jag försökte verkligen få med Olivia ut på en jobbingtur men lyckades inte riktigt. Så det fick bli en tur all by myself i den nyfallna snön. Lite smått träningsvärk efter ny superskojiga gympaprogrammet vi körde igår.
Sen har jag varit på hoppträning med Spirit med. Svårt, men vi kämpar på!

Dagens kvällsmat


I think I'm strong enough

Jag har precis kommit hem efter några timmars jobb på tranan. Vi håller på att ändra om lite, ny kyldisk och butiksbakat bröd ska det bli. Kyldisken var lväldigt tung och lite förstor för dörren så det tog sin lilla tid att få in den i butiken. Så har vi provbakat alla grejer, winerbröd, bullar ciabatta, baugetter m.m Baugetterna kommer att bli min last. Det finns ju nästan inget godare än nybakta ljusa baugetter, och nu när det finns så nära så kommer det nog bli en del sådan till lunch när jag ändå är själv hemma.

Msn:ade lite med min Tinis förut! På lördag kommer hon hem efter att ha tillbringat en månad i pizza- och pastalandet drickandes vin och pratat helt oförstårligt. Det är gått riktigt fort men hon har säkert hunnit med massor av skoj som jag bara längtar efter att få höra!


2009-02-03

Det känns som dagen har hållt på i en evighet. Steg upp redan 06.30 idag, varför kan man undra. Det var så att igår blev jag väckt utan resursen vid sju-tiden och infann mig på Åsle förskola kl.8. Lite stressigt! Därför tänkte jag vara lite förberedd härdan efter för att stressa på morgonen det tycker jag inte om. Jag vill kunna sitta lugnt och äta frukost medan jag läser FT och lyssnar på radion.

Det blev inget jobb idag men istället har jag varit i stallet precis hela förmiddagen. Ridit båda hästarna och bara grejsat. Så härligt, men det är ganska kallt idag och det känns som jag aldrig kommer få upp temperaturen igen. Det blir att kura ner sig i ett täcke och läsa Snabba cash. Jag vet, jag är lite efter men jag har höga förväntningar på boken efter som alla verkar älska den.
Lite träning ikväll, måste ligga i ordentligt nu kortvasan närmar sig.


Genvägar, muskelvärk och heta liftvakter

Oj vad veckan i Sälen gick fort.

Jag blev som sagt hämtad av Marika i måndags morses, med i bilen var också hennes lillebror Rikard och hans kompis Erik. Redan innan min packning var Alfan precis smockfull så killarna fick sitta med ett berg emellan sig i baksätet. Vi begav oss.
Det flöt på bra, Marika och jag satt och tjatade, lyssnade på musik och sjöng. Vi kom till Mariestad och sen fortsatte vi längre och längre. Efter ett tag funderade vi lite på om inte vägen mot Kristineham borde komma snart. Fortsatte längre. Skyltarna visade mot Laxå och Hallseberg, vi började fundera lite på den svenska geografin. När vi sedan bara hade 3mil kvar till Örebro svalde vi stoltheten och ringde min far. Och ja, vi hade kört fel.
 I efterhand har jag fått reda på att min käre far alltid pratar i högtalaren när han sitter på sitt kontor och just vid det tillfället när jag ringde så var några av hans kollegor inne hos honom. Skulle kunna tro att det var dagens skämt på Volvo IT den dagen, men vi bjuder på det! 
 

Tillslut (efter att ha testat nyckeln i huset bredvid..) kom vi fram till huset och kunde lasta ur.
De första två dagarna hyrde Marika och jag snowboard. Jag måste erkänna att det kan vara bland det svåraste jag någonsin testat på. Så mycket som jag kravla i snön gjorde jag nog inte ens när jag lärde mig åka skidor. Svanskotan fick en riktigt smäll. Alla muskler i kroppen skrek. Vi höll oss en del i barnbacken, passade oss rätt bra för där stod de hetaste liftvakter.
  
 

Jag längtade sjukt mycket efter mina skidor som kom upp med mina föräldrar, lillasyster Manda och hennes kompis Cissi på onsdags kvällen. Sen blev det åka av!
 

Vi hann med testa after ski i både Hundfjället, Tandådalen och Lindvallen. Lindvallen var helt klart bäst!
Fredagen bjöd på utgång till HC med Carro som vi träffade i Australien. Vi har inte träffats på nästan ett år så det var riktigt skoj! Mycket dans och stim!
 

Ja, det var veckan i korthet. Helt perfekt!